Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

Επέτειος 200 Χρόνων

‘Αρθρο της Ίωάννας Λαζάρου – Πρόεδρος του Hellenic Diaspora Group

Προς όλες τις πρεσβείες κρατών που γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου του 1821.

Γαλλία, ΗΠΑ, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία, Αυστραλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ρωσία, Σλοβενία, Ινδία, Αυστρία, Βουλγαρία, Σερβία, Ισραήλ, Βέλγιο, Καναδάς, Λιθουανία, Κύπρο, Ολλανδία, Ουκρανία.

Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή διαμαρτυρίας, για να εκφράσω, μια αυτονόητη θεωρώ πικρία μου. Την ημέρα της επετείου, της Ελληνικής επανάστασης, του 1821, είχατε την καλοσύνη να φωταγωγήσετε πολλά κτίρια σας με τα χρώματα της Ελληνικής σημαίας και να στείλετε μηνύματα για να αποδώσετε τις ευχές και τα συγχαρητήρια σας στο Ελληνικό Κράτος, δείχνοντας έτσι και την αναγνώρισή σας σε κείνον τον ηρωικό αγώνα. Όμως, πως είναι δυνατόν να τιμάτε τα 200 ελευθερίας των Ελλήνων, με αυτόν μάλιστα τον εντυπωσιακό τρόπο, μα να απέχετε από κάθε ουσιαστική προσπάθεια να σώσετε τους Έλληνες που υφίστανται μια κατάσταση γενοκτονίας μέσα στη χώρα τους. Θα ήθελα να δείτε με άλλο πρόσωπο την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και να ενωθούμε για να κάνουμε πάλι την Ελλάδα μεγάλη.  

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821, η ένδοξη εξέγερση των προγόνων μας εναντίων του Οθωμανικού στρατού που κατάφερε να αποτινάξει τον τούρκικο ζυγό οδήγησε στην δημιουργία της ανεξάρτητης Ελλάδας. Ο άνθρωποι αυτοί που θυσιάστηκαν για να μπορούμε εμείς τώρα να ζούμε ελεύθεροι κατάφεραν να αφυπνίσουν την εθνική συνείδηση του Έλληνα πατριώτη και να συσπειρώσουν τον υπόδουλο ελληνικό λαό προσφέροντας ένα μοναδικό παράδειγμα στις μελλοντικές γενιές ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό για το οποίο ο Έλληνας θα πολεμά πάντα, η Ελλάδα είναι ανήκει στους Έλληνες και κανένας δεν επιτρέπεται να την αρπάξει από τα χέρια των Ελλήνων.

Αυτό το πολύτιμο μάθημα των εθνοπατέρων μας, θα έπρεπε οι Έλληνες, βοηθούμενοι  από τις κυβερνήσεις όλες, κυρίως την δική τους, να διδάσκονται και να διδάσκουν. Αντίθετα κάποιες κυβερνήσεις, δυστυχώς, επιβάλουν στην Ελληνική να καλλιεργεί τη λήθη, ώστε οι Έλληνες σιγά-σιγά, να αποκοπούν από την ιστορία τους. Εμείς μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι και περήφανοι Έλληνες επειδή χύθηκε αίμα Ελλήνων για να μας ανήκει αυτή η γη. Θα ήταν άραγε περήφανοι σήμερα αυτοί οι εθνοπατέρες αν έβλεπαν πως εξελίχθηκε η πατρίδα και ο λαός για τον οποίον έχασαν την ζωή τους τις περισσότερες φορές με έναν τελείως βάναυσο θάνατο στα χέρια των Τούρκων; Το σίγουρο είναι ένα, θα ήταν περήφανοι που έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία των Ελλήνων που έζησαν τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς στα χέρια των βάρβαρων Οθωμανών. Θα ντρέπονταν όμως για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας και των Ελλήνων, αυτό είναι το μόνο σίγουρο.

Φαντάζεστε πως θα ένιωθε ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ή ο Κολοκοτρώνης αν έβλεπαν την Ελλάδα να παίζει τα παιχνίδια των Τούρκων; Αν έβλεπαν τους Έλληνες για τους οποίους πολέμησαν με τεράστια αυτοθυσία και με ένα εξαιρετικά ανεπτυγμένο αίσθημα πατριωτισμού να αφήνουν τους Τούρκους να αλωνίζουν και να κάνουν ότι θέλουν σε μέρη Ελληνικής κυριαρχίας; Αν έβλεπαν εκείνους που κυβερνούν την Ελλάδα να αφήνουν τουρκικά πλοία να κάνουν βόλτες στο Αιγαίο; Φυσικά δεν θα αναγνώριζαν το δικαίωμα σε κανέναν από αυτούς να αποκαλούνται Έλληνες. Οι ήρωες στους οποίους οφείλουμε την ελευθερία μας, γνώριζαν πως ο Έλληνας δεν δέχεται μύγα στο σπαθί του όταν η πατρίδα του απειλείται. Οι ήρωες αυτοί μας δίδαξαν πως ο Έλληνας ακόμη και αν υστερεί κατά πολύ αριθμητικά, με την δύναμη της ψυχής του και την αγάπη του για την πατρίδα μπορεί να τα βάλει με έναν μεγαλύτερο και καλύτερα εξοπλισμένο στρατό.

Σήμερα τι αναγκάζουν συνεχώς τον Έλληνα; Να παρακολουθεί, μέσα από ένα ”κουτί”, τους Τούρκους, να ασχημονούν να προσβάλουν και να κάνουν ότι θέλουν στην Ελλάδα με σας όλους απλούς θεατές. Μα και με την φοβισμένη από κάποιους, ή και πιεσμένη  Ελληνική κυβέρνηση, στην σχεδόν απόλυτη αδράνεια. Ή στην καλύτερη περίπτωση, πατώντας πάλι το κουμπί του ”κουτιού” να βλέπει τον  Μεγάλο Αδελφό , την ”μάχη” των ζευγαριών κι όποια άλλη ”μάχη” ανοησίας, εκτός από την Μάχη των Μαχών που χάρισε σε αυτή τη μικρή χώρα της Μεσογείου, την ελευθερία της, την ανεξαρτησία της την αξιοπρέπειά της.

Αντίθετα οι περισσότεροι σημερινοί Έλληνες και οι προδότες που την κυβερνούν. Μένουν κρυμμένοι στα σπίτια τους και πίσω από τα γραφεία τους, ακολουθώντας σαν πρόβατα τις λανθασμένες εφησυχαστικές ανακοινώσεις των κυβερνόντων ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος από την μεριά των Τούρκων. Οι Τούρκοι, λοιπόν, διακόσια χρόνια μετά την απελευθέρωση μας, βρίσκονται ήδη μέσα στην Ελλάδα.

Αφήσατε τους Τούρκους, να στείλουν μιλιούνια λαθρομεταναστών μέσα στην Ελλάδα, ώστε η χώρα αυτή, που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και της πνευματικής Ανάτασης στον κόσμο, αργά, μεθοδικά με υποχθόνιες μεθόδους, να σβήσει να χαθεί. Στείλατε, τους τάχα ”αθώους”, ”πρόσφυγες” στην Ελλάδα, για να την καίνε, να βιάζουν τα κορίτσια της, να καταστρέφουν τα μνημεία, να βεβηλώνουν τους ναούς και να ασελγούν στην ιστορία της. Κι από πάνω οι προδοτικές ”Ελληνικές” κυβερνήσεις, και με τη στήριξη κάποιων από εσάς, να τους χρυσοπληρώνουν κάθε μήνα. Μην τύχει και το μετανιώσουν και φύγουν.

Όταν οι Έλληνες πεινάνε και μια μεγάλη μερίδα του λαού, ζει από τα συσσίτια των δήμων, επιτρέπετε ακόμα, κάποιοι από εσάς στην προδοτική κυβέρνηση της χώρας μου, να πωλεί Ελληνική γη, και να εκποιεί για δικό της όφελος, τον μόχθο των Ελλήνων, όσο-όσο, σε ξένους ”επενδυτές».

Πως θα ένιωθαν αυτοί οι αυθεντικοί Έλληνες όταν έβλεπαν πως το σημαντικότερο αγαθό για το οποίο πάλεψαν, η ελευθερία του Έλληνα και της Ελλάδας, έχει καταπατηθεί με την πρόφαση ενός ιού ο οποίος όχι μόνο εμφανίστηκε ξαφνικά, αλλά τα επίπεδα θνησιμότητας του είναι στα ίδια επίπεδα με αυτά της εποχιακής γρίπης.

Σε όλον τον κόσμο έχουν ληφθεί μέτρα περιορισμού της κινητικότητας σε σημείο που πρέπει να ενημερώνουμε για το κάθε βήμα μας στον έξω κόσμο. Έναν κόσμο άδειο πλέον καθώς έχουν κλείσει με κρατική εντολή όλα τα μαγαζιά και οι επιχειρήσεις γονατίζοντας τον κόσμο που έχει ανοίξει την δική του δουλειά. Που είναι η ελευθερία και το αναφαίρετο δικαίωμα του κόσμου στην εργασία; Οι προδοτικές κυβερνήσεις έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα του κόσμου στην εργασία, έχουν όμως αφήσει να τρέχουν όλες οι υποχρεώσεις του Έλληνα. Πως είναι δυνατόν να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου όταν δεν έχεις την ελευθερία να εργαστείς;

Έχουν απομονώσει τον κόσμο και σχεδόν όλοι δεν μπορούν να δουν τις οικογένειες τους. Και όλα αυτά γίνονται εξαιτίας του κορωνοιού; Δεν το νομίζω γιατί είναι προφανές πως η κατάσταση αυτή αποσκοπεί σε κάτι πολύ χειρότερο. Είναι δυνατόν να κυκλοφορούν οι ξένοι και οι μετανάστες ενώ αναγκάζουν τον Έλληνα σε εγκλεισμό; Είναι δυνατόν να πληρώνει το κράτος τους μετανάστες και τους Ρομά ενώ απαγορεύει στον Έλληνα το δικαίωμα του στην εργασία;

Αν τα έβλεπαν όλα αυτά οι ήρωες του 1821, τι θα σκεφτόντουσαν; Πως θα αντιμετώπιζαν τους Έλληνες του 2021; Αυτό είναι ένα ερώτημα που πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε. Η απάντηση αυτού του ερωτήματος θα κρίνει πολλά γιατί οι Έλληνες του σήμερα πρέπει να αποσκοπούμε στο να μοιάσουμε σε αυτούς τους ήρωες που έδωσαν την ζωή τους για την πατρίδα και όχι στα πρότυπα που μας πλασάρουν. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες και όχι στους επιτήδειους.

Βλέποντας τις περισσότερες χώρες να γιορτάζουν την Ελληνική απελευθέρωση, συγκινήθηκα αρκετά. Μετά όμως σκέφτηκα πως μπορεί όλος ο κόσμος να έδειξε την χαρά του για την απελευθέρωση, τώρα όμως τι γίνεται; Πως μπορούν όλες οι χώρες που γιόρτασαν μαζί με την Ελλάδα την επανάσταση να βοηθήσουν την χώρα μου στα τωρινά της προβλήματα. Προβλήματα που απειλούν άμεσα την ανεξαρτησία της. Έτσι λοιπόν, θα ήθελα να δω μια πιο άμεση και έμπρακτη βοήθεια όλων των κρατών στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα η Ελλάδα. Μια στήριξη που να μην βασίζεται μόνο στη διοργάνωση εκδηλώσεων. Θα ήθελα να δω μια παγκόσμια συνεργασία που θα δείξει σε όλους τους εχθρούς της Ελλάδας πως δεν είναι μόνη της και έχει την έμπρακτη στήριξη που της αρμόζει παγκοσμίως.