Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

Παραβιάσεις των Τούρκων και Δούρειος Ίππος

‘Αρθρο της Ίωάννας Λαζάρου – Πρόεδρος του Hellenic Diaspora Group

Επί δεκαετίες οι παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι συνεχής. Ο λόγος που ξεκίνησαν είναι ως προετοιμασία για την κατάκτηση του Αιγαίου μέχρι να λήξει η Συνθήκη της Λωζάνης. Η Συνθήκη της Λωζάνης ήταν η συνθήκη ειρήνης που υπεγράφη στην Ελβετία στις 24 Ιουλίου του 1923 και έθεσε τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας. Η Συνθήκη αυτή είναι που αμφισβητείται από την Τουρκία. Κατήργησε την Συνθήκη των Σεβρών που δεν είχε αποδεχθεί η νέα κυβέρνηση της Τουρκίας, μετά την Μικρασιατική καταστροφή, υπό την ηγεσία του Μουσταφά Κεμάλ. Με την Συνθήκη της Λωζάνης η Τουρκία ανέκτησε την Ίμβρο, την Τένεδο, την Ανατολική Θράκη, μια λωρίδα γης κατά μήκος των συνόρων με την Συρία, την περιοχή της Σμύρνης και της Διεθνοποιημένης Ζώνης των Στενών, η οποία θα ήταν αποστρατικοποιημένη και αργότερα το αντικείμενο νέας διεθνούς διάσκεψης. Παρέδωσε τα Δωδεκάνησα στην Ιταλία, όπως πρόσταζε η συνθήκη των Σεβρών, αλλά χωρίς να προβλέπεται η δυνατότητα αυτοδιάθεσης.

Η Τουρκία απέκτησε επίσης, πλήρη κυριαρχικά δικαιώματα σε όλη της την επικράτεια και ανέκτησε το δικαίωμα εδραίωσης στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε όλη την επικράτειά της εκτός της ζώνης των στενών. Ένα σημείο διαφωνίας τότε ήταν η καταβολή πολεμικών αποζημιώσεων από την πλευρά της Ελλάδας, όμως η τελευταία δήλωνε αδυναμία να το ικανοποιήσει. Τελικά η Τουρκία δέχθηκε να της αποδοθεί το τρίγωνο του Κάραγατς στη Θράκη αντί αποζημιώσεων. Το 1926, η Τουρκία ακύρωση με νόμο την διάταξη της Συνθήκης της Λωζάνης που προέβλεπε την ευνοϊκή μεταχείριση των Ελλήνων στα νησιά Ίμβρο και Τένεδο. Στον αντίποδα, η Τουρκία παραιτήθηκε από όλες τις διεκδικήσεις που αφορούσαν παλαιότερες περιοχές της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας εκτός των συνόρων της και εγγυήθηκε τα δικαιώματα των μειονοτήτων στην Τουρκία.

Παρά τις προβλέψεις της Συνθήκης της Λωζάνης, στο όνομα των παραβιάσεων και του εκφοβισμού, όλες αυτές οι παραβιάσεις είναι ενός είδους προειδοποιητικά μηνύματα από την τουρκική πλευρά και επίδειξη της ισχύος της προς τον Ελληνικό στρατό και το Υπουργείο Άμυνας. Οι ξένες συμμαχικές δυνάμεις, υποτίθεται με στοργή, αγάπη και προδέρμ, μας πούλησαν βαρύ εξοπλισμό για να είμαστε εξασφαλισμένοι στην περίπτωση που η Τουρκία κάνει απόβαση! Παρά το γεγονός ότι είμαστε μέλη του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Φυσικά όλα αυτά είναι ένα πολιτικό παιχνίδι στο οποίο όλοι κέρδιζαν, από τους «συμμάχους» μας μέχρι και όλες οι μεταπολεμικές προδοτικές κυβερνήσεις μας, ειδικά όσοι βρίσκονται στο Υπουργείο Άμυνας… Ήταν μια νομιμότατη μίζα που μοιράζονταν οι εκάστοτε υπουργοί και οι πιο έμπιστοι του κάθε υπουργού.

Η αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού αέρος, θαλάσσης και υλικού πολέμου από ξένες συμμαχικές εταιρείες, το ποσοστό κέρδους εάν δεν απατώμαι είναι 4%, καθόλου νόμιμο. Με αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί κανείς να τους καταδικάσει με την αιτιολογία ότι έκλεψαν το κράτος η απέκτησαν πλουτισμό κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Μην ξεχνάτε το πάρτι της μίζας των 20 δις. των Leopard. Σε συνέντευξη του στην γερμανική εφημερίδα « Süddeutsche Zeitung», ο ο Αντώνης Κάντας—ο Έλληνας αξιωματικός εν αποστρατεία, που υπήρξε αναπληρωτής διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης μεταξύ 1997 και 2002 καταδικάστηκε για διαφθορά σε συνάρτηση με τις μίζες στα εξοπλιστικά, περιέγραψε πως πήραν τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα επειδή το ελληνικό σύστημα ευνοεί όλους εκείνους που κάνουν τα στραβά μάτια. Το σκάνδαλο αφορούσε εξοπλιστικές εταιρείες από τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Σουηδία. Παραδέχθηκε και ο ίδιος ότι δεν χρειαζόμασταν τα τεθωρακισμένα Leopard 2, αξίας 1,7 δις ευρώ, εφόσον δεν χρειαζόμαστε τεθωρακισμένα στα νησιά για τα προβλήματα στο ανατολικό Αιγαίο.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση μας ενσωμάτωσαν για καλό μας, επειδή οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να χτυπήσουν μια ευρωπαϊκή χώρα… Ήμασταν «ασφαλής» σαν χώρα. Από την άλλη όμως ιδού το ερώτημα, πως θα συνέχιζαν  να αντλούν χρήματα   για  αγορές πολεμικού εξοπλισμού από τις συμμαχικές δυνάμεις; Και η απάντηση είναι πως συμβιβάστηκαν με τους ευρωπαϊκούς δανεισμούς και μεταγενέστερα  με τις χρηματοδοτήσεις που θα εισέπρατταν από το Ε.Σ.Π.Α και διάφορα άλλα ευρωπαϊκά προγράμματα. Πλέον, ο Τούρκος συνέχισε να δίνει επιπλέον δυνατότητες πλουτισμού σε ολόκληρη την Ευρώπη με το να στέλνει εκατομμύρια μετανάστες από τα παράλια της Τουρκίας και έτσι  ξεκίνησε την κατασκευή του δούρειου ίππου με σκοπό να μπει στην Ελλάδα…

Άρχισε να στέλνει καραβάνια γεμάτα με άμοιρους μπαρουτοκαπνισμένους  μουσουλμάνους. Υλοποιήθηκε έτσι  μια πατέντα που στα απλά Ελληνικά ονομάστηκε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις ή διαφορετικά ΜΚΟ και έτσι στρώθηκαν τα μεγάλα μυαλά και αποφάσισαν ότι θα στείλουν και θα χρηματοδοτούν σε όλες τις κατεστραμμένες και φτωχές χώρες τον κάθε άνεργο, άπορο, φυλακισμένο. Θα τους εφοδιάζουν με χρήματα  και με ένα όραμα για μια καλύτερη ζωή.  Η Ελλάδα θα είναι ο πρώτος προορισμός, αφού είναι η πιο κοντινή είσοδος για την Ευρώπη, και αν δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα επιδόματα για φως, νερό, τηλέφωνα, και γενικά με τα τσάμπα λεφτά, μπορούσαν να φύγουν. Η Ελλάδα η χώρα του παρ’ τα όλα… Έτσι οι άνθρωποι βγήκαν από τις σπηλιές τους. Δείτε για παράδειγμα Αφγανιστάν, Πακιστάν, Αφρική και Συρία και όσο οξύμωρο και να ακούγετε και από Κούβα. Πραγματικά, οι ΜΚΟ έκαναν πολύ καλή δουλειά μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, «Ελάτε Ελλάδα, είναι όλα για εσάς!»

Καταλαβαίνω πως εξαιτίας του πολέμου στη Συρία υπήρχε σοβαρός λόγος μετανάστευσης, αλλά γιατί από το Αφγανιστάν, την Κούβα και την Σομαλία; Ήρθαν στην Ελλάδα και μετά πήγαν στην Ευρώπη… Η κομπίνα, λοιπόν, ξεκίνησε… Όσοι ανήκαν στον εκπαιδευμένο στρατό ή διαφορετικά στον «δούρειο ίππο» μεταξύ των ηλικιών 15 με 22, ήξεραν που θα πάνε. Άκουγες «Ομόνοια». Αν δεν το γνωρίζατε, εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτές οι χώρες βρίσκονται σε κατάσταση πολέμου εδώ και πολλά χρόνια, έχουν ανοίξει ακαδημίες πολέμου για να εκπαιδεύσουν στρατιώτες ηλικίας 6 έως 7 με 8 χρόνων, ίσως και μικρότερης ηλικίας για το πως θα σφάζουνε, πως θα πυροβολούν, πως θα γίνονται μάρτυρες αυτοκτονίας ζωσμένοι με πυρομαχικά, εκτελεστές και να θυσιάζονται υπέρ του Αλλάχ επειδή εκεί που θα πάνε μετά θάνατον θα έχουν και 17 παρθένες. Η υπόλοιπη οικογένεια τους θα πάρει μερικά χρήματα για να ζήσει λίγο καλύτερα.

Αυτοί είναι, λοιπόν, ο δούρειος ίππος. Έρχονται στην Ελλάδα σαν κατακτητές, γιατί κατακτητές είναι όσο και να θέλουν τα ΜΜΕ να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι είναι πρόσφυγες και πως όσοι αντιδρούν όχι μόνο δεν είναι φιλόξενοι αλλά και εθνικιστές, χρυσαυγήτες κ.ο.κ. Βγάλανε τον αντιρατσιστικό νόμο ενώ οι ΜΚΟ δουλεύουν πυρετωδώς για να τους ενσωματώσουν και για το καλό τους αλλά και για το καλό μας επειδή η Ελλάδα, άκουσον άκουσον, δεν έχει εργατικά χέρια για τα χωράφια της. Μάλλον για τις εξορύξεις τους μαζεύουν, για να έχουν φτηνά εργατικά χέρια.

Εντωμεταξύ οι θαλασσοπνιγμένοι, που παρεμπιπτόντως άπαντες έχουν χάσει τα χαρτιά τους, αλλά όλοι έχουν κινητά τελευταίας τεχνολογίας για να βγάλουν σέλφι και να τις στείλουν στις ΜΚΟ που τους τα χάρισε και στους συμπατριώτες τους για να δείξουν ότι ήρθαν Ελλάδα, είναι όλα καλά και πως μπορούν να έρθουν και αυτοί! Τους έδωσαν κάρτες με λεφτά, του έδωσαν σπίτια και χωράφια… Έτσι λοιπόν, συνεχίστηκε ο πακτωλός χρημάτων από την Ευρωπαική Ένωση και τώρα πρέπει επίσης να στηρίξει την Ελλάδα για την συμφορά που την βρήκε. Εκεί ήρθε το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2. Με αυτόν τον τρόπο ξεκαθάρισαν για αρχή ποιους πρέπει να αναλάβουν οι καλοί μας σύμμαχοι, διότι  προς το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, οι ανάγκες τους ήταν διαφορετικές, χρειάζονταν εργατικά χέρια. Τώρα, χρειάζονται δυνατά και μορφωμένα μυαλά για αυτό κάναμε τις καλύτερες εξαγωγές από ιατρούς, δικηγόρους, αρχιτέκτονες, κ.ο.κ. Πήγανε προς την Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Γαλλία μαζί με τα πανεπιστημιακά μυαλά από την Συρία και αφήσανε τους ετοιμοπόλεμους να περιμένουν το σήμα της Τουρκίας για να πάρουν κεφάλια όταν αυτή θα είναι… έτοιμη. Αλλά μέχρι να γίνει αυτό θα έπρεπε κάπως να ζήσουν. Εκεί ήρθε η Ευρώπη δίνοντας 3.000 ευρώ το άτομο. Όπως έλεγε ο Γεωργιάδης «είναι πολλά τα λεφτά Άρη» που έπαιρνε η κυβέρνηση για να φροντίσει τα ξαναμμένα νιάτα που δεν έχουν αφήσει στα χωριά γελάδια, άλογα, σκυλιά και στερημένες κυράδες που έχουν χρόνια να απολαύσουν και να γευθούν την χαρά του ερωτά από νέους και κάλυψαν τις ανώμαλες ορέξεις των κάθε ανώμαλων.

Άλλοι παντρεύτηκαν Ελληνίδες ευρωπαίες και άλλοι τους σπίτωσαν με 40 ευρώ το κεφάλι επειδή τους έβαλαν στο σπίτι τους. Φαντάσου τώρα ένας Έλληνας που είναι άνεργος από το πρώτο μνημόνιο και κινδυνεύει να του πάρουν το σπίτι εξαιτίας της υπερμεγέθης φορολογίας, να μην μπορεί να ταΐσει τα παιδιά του, τι άλλο θα μπορούσε να κάνει; Θα αναγκαστεί να συγκατοικήσει με τους πρόσφυγες-κατακτητές γιατί οι άλλοι τα έχουν σχεδιάσει όλα τόσο καλά! Και η ζωή συνεχίζεται μαζί με την ισλαμοποίηση. Δηλώνουν πως οι μουσουλμάνοι είναι 4.000.000, αλλά σύμφωνα με την κρυφή ατζέντα, σε μια χώρα 10.000.000 να έχει φτάσει 6.000.000 ισλαμιστές. Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα, και όταν λέω σήμερα εννοώ αυτήν εδώ τη στιγμή που οι Τούρκοι δεν δέχονται την συμφωνία Ελλάδος και Αιγύπτου. Για εμένα όλα αυτά είναι ένα από τα παραμύθια της Χαλιμάς.

Όλα έχουν ξεπουληθεί συμπατριώτες μου, συνέλληνες, από τους προδοτικούς πολιτικούς—νυν και τέως. Αλλά προσπαθούν να μας εντυπωσιάσουν. Έχουν μοιράσει όλη μας την πατρίδα και θα κάνουν και κανένα «μπαμ» για να δουλέψει και η αγορά των εργοστασίων πολέμου. Έτσι όπως κάνουν εδώ και τόσα χρόνια σε ότι αφορά τον βαρύ εξοπλισμό για να επανακάμψει και πάλι η παραγωγή, για να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη υποτιθέμενη απειλή, δείτε τι συμβαίνει με τα drone που εξυπηρετούν τεράστια συμφέροντα. Κάπως θα πρέπει να δικαιολογήσουν τις ατελείωτες σπατάλες χρημάτων του λαού που είναι δήθεν για την ασφάλεια τους. Και να πεθάνουν και κάποιες χιλιάδες δεν πειράζει αφού χρειάζονται μείωση του πληθυσμού. Δεν πιστεύω πως υπάρχει νοήμων άνθρωπος που θεωρεί πως όταν χτυπηθούν δυο χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΝΑΤΟ,  θα μείνει η ευρωπαϊκή ένωση αλώβητη.

Ο εχθρός πατριώτες είναι μέσα στο σπίτι μας. Σταματήστε να κοιτάτε που θα πάτε να διασκεδάσετε και να δείξετε πως είσαστε από τους έχοντες γιατί σε λίγο θα είστε από τους μη έχοντες. Η Τουρκία είναι εδώ και είναι κυρίαρχη… Η θα υποταχτούμε ή θα πάρουμε τα όπλα. Από εμάς εξαρτάται. Όλα αυτά που υπογράφουν είναι αντισυνταγματικά και παράνομα. Αυτό θα το φωνάζω συνέχεια μήπως και το εμπεδώσετε. Φτάνει πια… Ζούμε σε μια καλοστημένη παγκόσμια συνωμοσία, συνέλληνες. Μήπως πρέπει να σηκωθούμε από τον καναπέ και να σταματήσουμε την γενοκτονία των Ελλήνων; Η Ελλάδα μας ανήκει. Εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες της και κακώς την έχουμε παραχωρήσει στην Δύση και στην Ευρώπη.

Πρέπει να πάρουμε πίσω την πατρίδα μας… Αυτό δεν μας κάνει ρατσιστές αφού αγαπάμε όλα τα χρώματα και τις φυλές των ανθρώπων. Αλλά πρέπει πρώτα από όλα να αγαπήσουμε τους γηγενής Έλληνες, του ανθρώπους με τους οποίους μιλάμε την ίδια γλώσσα και έχουμε τα ίδια ήθη και έθιμα, που σέβονται και τιμούν την οικογένεια. Ας σταματήσουμε την πολιτισμικότητα πριν να είναι πολύ αργά για τα παιδιά μας. Ας σταματήσουμε την αδιαφορία των πολλών που για τελείως προσωπικό τους λόγο ανέχονται αυτή την κατάντια. Την δόξα τίμησαν πολύ τον προδότη ουδείς.   

Ιωάννα Λαζάρου