Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

ΤΡΑΜΠ Ή ΜΠΑΪΝΤΕΝ; Ιδού το άγχος της Ελλάδος

‘Αρθρο της Ίωάννας Λαζάρου – Πρόεδρος του Hellenic Diaspora Group

Όλος ο πλανήτης έχει αγωνία για τις αμερικανικές εκλογές. Ακόμα και στη μικρή μου ψωροκώσταινα, την Ελλάδα μου, από την κυρα-Μαγδάλω από τις στάνες της Άνω Μαγουλίτσας μέχρι την επίτιμη κυρία Μπακογιάννη, όλοι έχουν γνώμη για το ποιος θα βγει. Και στο μεταξύ, παρακολουθούν ανελλιπώς όλα τα τσοντοκάναλα. Συγγνώμη για την πιπεράτη έκφρασή μου, αλλά έχοντας δει τι εκπομπές και σόου παρουσιάζονται στην ελληνική τηλεόραση, μάλλον είμαι επιεικής. Από πού να ξεκινήσω; Bachelor, Big Brother, θα κουραστώ να γράφω όλες τις πορνοδιαστροφικές εκπομπές. Και δεν φτάνουν όλα αυτά με τα οποία απασχολούν το μυαλό των Ελλήνων, αλλά βάζουν και τις πληρωμένες ειδήσεις από όλα τα συστημικά κανάλια να τους φλομώνουν στα ψεύτικα νέα. Αν θα βγει ο Τραμπ θα είναι καταστροφή, είναι καραγκιόζης, κάνει κρυφά πολέμους, θα πίνει καφέ με τον Ερντογάν, και διάφορα αλλά αξιοσημείωτα που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Αν βγει ο Μπάιντεν, σωθήκαμε. Θα συνεχίσει την πολιτική που έκαναν οι Δημοκρατικοί όλα αυτά τα χρόνια. Πολέμους, χτίσιμο της Νέας Τάξης Πραγμάτων, κομουνισμός… Και να βγει, ρε αδελφέ, γιατί όχι; Η Κίνα είναι πλέον αυτοκρατορία, θέλει ακόμα εργάτες και ζητάει γη και ύδωρ από ό,τι έχει αγοράσει όλα αυτά τα χρόνια από τις 158 χώρες οι οποίες την έκαναν υπερδύναμη. Της έδωσαν εξουσίες για να πλουτίσουν οι μεγαλοκαρχαρίες, αλλά δεν φαντάστηκαν ότι θα τους κρατούσε στο χέρι και θα άπλωνε τα ποδάρια της σε ολόκληρο τον κόσμο. Τώρα ζητάει τα κεκτημένα της μέσα στην πανδημία, που είναι τα μισά εδάφη τους και οτιδήποτε άλλο προκύψει.

Και μπράβο λοιπόν στην κυρα-Μαγδάλω από την Άνω Μαγουλίτσα που θέλει τον Μπάιντεν. Γιατί της άρεσε που δεν έχει πια παραγωγή για να πουλήσει το γάλα της, αλλά πάει και αγοράζει τα τουρκικά ή τα γερμανικά προϊόντα. Όπως χτυπιούνται όλοι, που θέλουν τους Δημοκρατικούς για να συνεχίσουν τη σκλαβιά και τον διαμελισμό τους. Ήδη εδώ έπεσαν οι μισθοί. Εγώ θα ήθελα πολύ να βγει αυτός που σας ταΐζουν, και πιστέψτε με, θα συνεχίσετε να ζείτε μέσα στα σπίτια σας που δεν θα σας ανήκουν πια, γιατί αν δεν το έχετε καταλάβει ήδη είσαστε μέσα στον κομουνισμό. Δείτε τον πτωχευτικό νόμο που ψήφισαν. Αλλά πού να δείτε τι κάνει η κυβέρνησή σας, αφού για όλα φταίει η Αμερική. Εκεί να έχετε τον νου σας σας, αυτή φταίει για όλα. Αλλά για τον κοροϊδοϊό που σας έχουν επιβάλει, το ξέπλυμα χρήματος που συνεχίζεται με τις μάσκες, τους λαθροτζιχαντιστές που έρχονται στην Ελλάδα εδώ και 10 χρόνια, ποιος φταίει; Όχι, δεν φταίει κανείς άλλος, μόνο η Αμερική και δη ο Τράμπ.

Με στενοχωρεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι άφησαν μια νόηση και έναν νου με τα οποία θα μπορούσαμε να σκεφτόμαστε τα πάντα, αλλά δυστυχώς δεν είχαν προβλέψει ότι θα έμπαινε η τηλεόραση, το χρήμα και οι ξεπουλημένοι εκλέκτορες στην όμορφη πατρίδα μας. Θέλετε να είσαστε τα πρόβατα στο μαντρί; Δικαίωμά σας. Θέλετε να έχετε γνώμη για τις αμερικανικές εκλογές; Δικαίωμά σας. Αλλά θα πρέπει να ξέρετε και πώς λειτουργεί το σύστημα της Αμερικής, η οποία  έχει 50 πολιτείες και 2 περιοχές, , δηλαδή 52 Ελλάδες. Ξέρετε το πολιτικό ή εκλογικό σύστημα της Ιταλίας ή της Γερμανίας; Πόσο μάλλον εδώ που η κάθε πολιτεία έχει τον δικό της κυβερνήτη, που ουσιαστικά έχει εξουσίες προέδρου εντός των συνόρων της πολιτείας του. Αλλά αν ξέρετε τους νόμους της κάθε χώρας όταν διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις, τότε σας βγάζω το καπέλο. Και αν ξέρετε πώς διεξάγονται οι εκλογές εδώ στην Αμερική, με αυτό το σύστημα, τότε να σας κεράσω μια σαμπάνια, ρε παιδί μου.

Δεν θέλω να σας χαλάσω το όνειρο , αλλά ,πρόεδρο της Αμερικής θα αναδείξουν αρχές Δεκέμβριου το κολέγιο των εκλεκτόρων .και όχι δεν ειναι ακυβέρνητο καράβι η Αμερική έχει πρόεδρο ,με αρμοδιότητες μέχρι 19   Ιανουάριου ….έτσι απλά για να μην μου σκάει η κυρά Μαγδαλω από την άνω Μαγουλιτσα

Προέδρο βγάζει το ανώτατο δικαστήριο της Αμερικής και οχι τα κανάλια παγκόσμιος τα χρηματοδοτούμενα

Θα ήθελα να κοιτάξετε τα εσωτερικά σας προβλήματα, γιατί δυστυχώς εσείς έχετε την αυτοκρατορία της Κίνας, τη Γερμανία, την Τουρκία. Η Αμερική πλέον δεν νομίζω ότι έχει μεγάλο λόγο στην Ευρώπη και στην Τουρκία. Την αποχώρηση της αμερικανικής πρεσβείας από την Τουρκία, δεν την είδατε. Τη Γαλλία που κήρυξε τον πόλεμο στο Τζιχάντ, δεν την είδατε. Δεν είδατε πού βρίσκονταν όλα τα χρόνια αυτοί που έρχονται και σας τάζουν πάλι ότι οι πολιτικοί θα σας σώσουν. Όχι, ασχολείστε με τα κουτσομπολιά του κάθε προέδρου της Αμερικής, που του ενός τα εισοδήματα είναι πολλά δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ ο άλλος βρίσκεται 46 χρόνια στην πολιτική και δεν ξέρει τι χρήμα έχει, παρόλο που δεν έχει δουλέψει ποτέ στη ζωή του και έκανε με όργια με παιδάκια. Όμως εσείς είσαστε υπεράνω, τα έχετε όλα… Χτίσιμο τζαμιού στην Αθήνα, την ώρα που ο Τούρκος είναι στα 6 μίλια. Αγορά λεωφορείων από την Τουρκία, οι δήμοι προμηθεύονται ανεξέλεγκτα προϊόντα από εκεί, οι Τούρκοι διεκδικούν 25 νησιά, οι λαθροτζιχαντιστές μεταφέρονται στην ενδοχώρα. Σας βάζουν καραντίνα για πολύ μεγάλο διάστημα, τα καταστήματα εστίασης έκλεισαν, έβαλαν λουκέτο στα πάντα, αλλά σας ζητάνε να τα πληρώνετε όλα για να σας σώσουν.

Η φτώχεια έχει χτυπήσει από το πρώτο μνημόνιο. Νοικοκυριά έχουν να δουν ρεύμα στο σπίτι τους εδώ και 5 χρόνια, ζουν με μαγκάλια στο 2020. Οι αυτοκτονίες έχουν φτάσει στις 200 χιλιάδες. Παιδιά εγκαταλείπονται στα χωριά SOS και σε όποια ιδρύματα έχουν ανοιχτεί για να δέχονται άπορα παιδιά. Μάνες αυτοκτονούν. Tο άκουσα χτες και σοκαρίστηκα, μια μάνα άφησε σημείωμα στο παιδί της γιατί της έκοψαν την σύνταξη: «Παιδί μου, δεν θέλω να σου γίνω βάρος». Έκλαψα πολύ… Άνθρωποι με επιθετικό καρκίνο και χωρίς ασφάλεια ζητούν χρήματα από το ίντερνετ. Άνθρωποι τρώνε από τα σκουπίδια και κοιμούνται στους δρόμους, και εσείς ασχολείστε με το αν θα βγει ο Τραμπ η ο Μπάιντεν, επειδή πιστεύετε ότι αυτοί θα σας σώσουν. Οι εφιάλτες τους βρίσκονται ήδη μέσα στην πατρίδα σας αλλά δεν θέλετε να το καταλάβετε. Σας δίνουν άρτο και θεάματα για να ασχολείστε και να μη βλέπετε αυτά που σας εξοντώνουν. Μας κάνουν γενοκτονία, αλλά όχι, μη σκάτε εσείς, συνεχίσετε να ασχολείστε με ό,τι σας ταΐζουν.

Αδέλφια, τι κάνετε; Γιατί; Εμείς είμαστε απόγονοι πολεμιστών, απόγονοι φιλοσόφων, έχουμε στο αίμα μας την υπερηφάνεια. Γιατί καταντήσαμε έτσι; Συλλογιστείτε το την ώρα που πάτε να ανοίξετε την τηλεόραση για να δείτε όλα αυτά που θέλουν να σας σερβίρουν. Κλείστε την, μαζευτείτε στη γειτονιά, κάντε ομάδες, προστατευτείτε όσο είναι νωρίς. Ο εχθρός είναι μέσα στα σπίτια μας. Η καραντίνα έχει όνομα: ΚΑΤΟΧΗ. Όποιος και να βγει στην Αμερική, θα βοηθηθούν μόνο η πλουτοκρατία και οι πολιτικοί. Εμείς είμαστε απλώς τα βατραχάκια κάτω από τα πέλματα των ελεφάντων…

Δεν σταματώ να ελπίζω ….