Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

Χάνουμε την Λέσβο Μάνα μου

‘Αρθρο της Ίωάννας Λαζάρου – Πρόεδρος του Hellenic Diaspora Group

Οι φλόγες αγκάλιασαν τη Μόρια. Οι ”πονεμένοι λαθρομετανάστες”  χορεύουν τον χορό των πεθαμένων  πάνω στην καμένη περιουσία των απλών ανθρώπων.  Κάποτε, χορεύανε τον χορό του Ζάλογγου. Τώρα χορεύουν τον χορό της καμένης και χαμένης γης  φωνάζοντας «bye bye Μόρια». Μας είχαν ενημερώσει μέσα από διάφορα βίντεο ότι θα την κάψουν,  αλλά ποιος έδωσε σημασία; Όλοι ήταν απασχολημένοι με το να βλέπουν το Big Brother. Μήπως έδειξε το Big Brother και το κάθε Big Brother ότι έχουν φτάσει στη Μόρια 30.000 θαλασσοπνιγμένοι μετανάστες;

Μήπως έδειξε το Big Brother και το κάθε Big Brother τους  κατοίκους να ζητάνε και να φωνάζουν από την πρώτη  μέρα βοήθεια; Όχι, γιατί οι πάντες τους χαρακτήρισαν ρατσιστές, ακροδεξιούς και πως δεν υποδέχτηκαν με ανοιχτές αγκάλες αυτούς τους καημένους που ήρθαν για  να κατακτήσουν το νησί τους.

Ναι, και όμως, αυτό έγινε. Πήραν πλέον την διαταγή να κάψουν τα πάντα και αυτό ήταν. Η πέτρα κύλισε, το νησί έχει κατακτηθεί εδώ και πολύ καιρό. Το χάσαμε. Ο τούρκος αποθρασύνθηκε, οι ΜΚΟ αλωνίζουν- καταγγείλανε μέχρι και τον Πάτερ Αντώνιο, που με τόσο κόπο κατάφερε και έφτιαξε την κιβωτό του κόσμου -όταν εξέφρασε την γνώμη του πως δεν πρέπει να χτιστούν τα hotspot κοντά στα παιδιά γιατί καθημερινά τα βιάζουν και αυτός προσπαθεί να τα σώσει. Τι πιστεύετε πως έγινε; Τον είπαν ρατσιστή, φυσικά, που έχει όλες τις φυλές του Ισραήλ μέσα στην κιβωτό… Βλέπετε, οι ΜΚΟ δεν ενδιαφέρονται για τον κόσμο, για τους Έλληνες. Τι τους νοιάζει; Μόνο τα 1.200 ευρώ που παίρνουν τον μηνά και οι επιδοτήσεις για να βοηθάνε τους ταλαιπωρημένους… 

Οι κάτοικοι στο νησί δεν είναι τώρα ταλαιπωρημένοι; Φωνάζουν, αλλά ποιος τους ακούει; Όλες οι κυβερνήσεις και οι δικαστές κωφεύουν. Οι θαλασσοπνιγμένοι ξήλωναν τις πόρτες των σπιτιών για να φτιάξουν δικά τους καταλύματα, έκαιγαν και καίνε γραφικά μικρά εκκλησάκια, βιάζουν μικρά παιδιά μέσα στα hotspot και τα ναρκωτικά δεν λείπουν ποτέ από εκεί μέσα. Και ο κόσμος κατακρίνει τους κατοίκους του νησιού που φωνάζουν για αυτή την τραγική κατάσταση. Φυσικά, αφού οι θαλασσοπνιγμένοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι θέλουν.   

Και δεν καίνε μόνο τη Μόρια, αλλά για μια ακόμη φορά, καίνε και όλη την Ελλάδα. Βλέπετε, οι πυροσβέστες  δυστυχώς δεν είναι αρκετοί και πλέον δεν υπάρχουν και χρήματα. Μάλλον δεν περισσεύουν από τα ταξίδια και τα Ρόλεξ των υπερασπιστών πολίτικων της πατρίδας μας, για να μην αναφέρω και τα υπέρογκά ποσά που παίρνουν κάθε μηνά, πέρα από τις μίζες.  Που να περισσέψουν για την αστυνομία και για την πυροσβεστική  που προσπαθούν να προστατέψουν τον  πολίτη;  Υπάρχουν μαρτυρίες πως σε αστυνομικό τμήμα της Αττικής, οι αστυνομικοί δέχονται μέσα σε 2 ώρες, 500 κλήσεις.

Καταλαβαίνετε πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα που υφίσταται αυτή τη στιγμή η χωρά μας; Τώρα καίγεται η Μόρια, καίγεται η Ανάβυσσος, η Κερατέα,  τα  Καλύβια και πολλές ακόμα περιοχές και η πυροσβεστική έχει ελάχιστο προσωπικό για να ανταποκριθεί όπως πρέπει και να σώσει τα σπίτια των ανθρώπων που καίγονται… Υπάρχει σχέδιο! Το φωνάζω από τον γραπτό λόγο μου, αλλά δυστυχώς οι πιο πολλοί με αποκαλούν γραφική. Φωνάζω πολύ καιρό ότι η Μόρια και γενικά η Λέσβος, έχει κατακτηθεί όπως συμβαίνει και με όλα τα νησιά μας στα οποία δημιουργήθηκαν τα hotspot.

Είμαστε σε πόλεμο αλλά κάνεις δεν θέλει να το παραδεχθεί,  γιατί πολύ απλά δεν έχει μέσα στο σπίτι του την πύρινη λαίλαπα… Απλά ακούει τι συμβαίνει σε κάποιες άλλες πόρτες και ο λαός δεν ενδιαφέρεται… Θα ανοίξει όμως η πόρτα και θα μπουκάρει μέσα στο σπιτικό σου ο Τούρκος, γιατί μέσα στην Ελλάδα είναι ήδη… Όμως μέσα στο δικό σου σπίτι, ακόμα δεν έχει μπει…

Και εδώ είναι που λες δεν βαριέσαι… Ακόμα εγώ  παίρνω το επίδομα ανεργίας μου, κάνω και καμία αρπαχτή. Ακόμα έχω ιντερνέτ για να μπαίνω και να κάνω πατριωτικούς σχολιασμούς ή να χλευάσω  την κάθε ανάρτηση των άλλων. Και ας μην ξεχνιόμαστε, έχω και την τηλεόραση για να μην χάσω το Big Brother.

Ξέρω ότι δεν θα γίνω αρεστή με τις απόψεις μου αλλά δείτε την πραγματικότητα γιατί ο εχθρός ήρθε και θα μείνει για πολλά χρονιά ακόμα… Βλέπουμε μέσα  από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης  να οργανώνονται τόσο καιρό για την  επόμενη εξέγερση τους. Παίζονται όμως πολλά. Πατρίδες χάνονται, πατρίδες παίζονται στα ζαριά της απληστίας και της πλουτοκρατίας. Πρέπει πρώτα να καούν και να ρημαχτούν όλα για να  βγουν στις τηλεοράσεις  και να ρίξουν τις μεγάλες κόρωνες. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Λέσβος… Σοβαρά τώρα,  κατόπιν εορτής…

Που ήσασταν όλοι, ωρέ, όταν έλεγαν ότι θα τα κάψουν όλα; Και μην μου πείτε ότι δεν το γνωρίζατε πως σε όλα τα νησιά μας υπάρχουν πράκτορες και παρακολουθούν. Τα πάντα όλα καταγράφονται… Απλά δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Τόσο απλά. Γιατί τίποτα δεν μας ανήκει πλέον… Τα έχετε χαρίσει όλα στον τούρκο κατακτητή με πολύ καλό αντάλλαγμα. Πως λοιπόν θα τους αποτρέψτε όλους αυτούς, αφού είναι σε διατεταγμένες υπηρεσίες,  όλοι ετοιμοπόλεμοι; Οι κακομοίρηδες οι θαλασσοπνιγόμενοι….