Ioanna Lazarou

Idealist and Visionary

‘Αρθρο της Ίωάννας Λαζάρου – Πρόεδρος του Hellenic Diaspora Group

Ακόμη ένα lockdown, ακόμη ένας νέος εγκλεισμός, ακόμη μια προδοτική κίνηση γονατισμού και φτωχοποίησης των Ελλήνων. Γίνεται πλέον και η επίσημη εφαρμογή ενός πιλοτικού προγράμματος εξουσίας. Ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει στην αυτοκτονία της μεσαίας τάξης. Η μάσκα είναι πλέον ένα λάβαρο φίμωσης των ανθρώπων που επιθυμούν να ζήσουν την ζωή τους με την ελευθερία που τους αρμόζει όπως επίσης και ένα λάβαρο της άθλιας οικονομικής κατάστασης στην οποία θα βρεθούν πολλοί Έλληνες μετά από αυτό το δεύτερο πλήγμα.

Μετά την οικονομική κρίση πιστεύαμε όλοι πως θα πάρουμε μια ανάσα μετά τις μεγάλες υποσχέσεις μόνο και μόνο για να έρθει ο εγκλεισμός να ρίξει την χαριστική βολή. Συμπολίτες μας δεν αντέχουν άλλο την φτωχοποίηση και τον εγκλεισμό και φτάνουν σε τέτοια απελπισία που αφαιρούν την ίδια τους την ζωή. Μετά από δώδεκα χρόνια ασταμάτητης οικονομικής δυσχέρειας πόσο να αντέξει η μεσαία τάξη; Ειδικά χωρίς κάποιο φως στον ορίζοντα. Οι κυβερνήσεις λένε πως θα κλείσουν οι επιχειρήσεις για μερικές εβδομάδες, όμως για πολλούς το λουκέτο θα είναι μόνιμο και δικαιολογημένα φυσικά. Μια προδοτική απόφαση είναι και η ταφόπλακα των μόχθων μιας ζωής γιατί δεν τρέχουν μόνο τα λειτουργικά έξοδα, αλλά και τα έξοδα προς το κράτος. Η αναστολή δόσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στην εφορία δεν είναι η ανακούφιση που περιμένει η μεσαία τάξη γιατί μόλις τελειώσει αυτός ο εγκλεισμός, τα έξοδα αυτά θα επανέλθουν και οι τσέπες μας θα είναι άδειες.

Μέσα σε αυτή την λαίλαπα της οικονομικής κατάρρευσης χιλιάδων ανθρώπων, η ίδια κυβέρνηση που υποστηρίζει πως νοιάζεται για τους Έλληνες ψηφίζει την αρπαγή των σπιτιών με τον νέο πτωχευτικό νόμο. Αυτός ο πτωχευτικός νόμος δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ A’ 207/27.10.2020). Ο Νόμος 4738/2020 “Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας και άλλες διατάξεις”. Ένα ακόμη πλήγμα σε αυτόν τον ήδη πληγωμένο λαό. Με αυτόν τον νέο νόμο αλλάζει για μια ακόμη φορά ο τρόπος αντιμετώπισης οικονομικής αδυναμίας των ανθρώπων και η συλλογική ικανοποίηση των πιστωτών. Από αυτόν φυσικά εξαιρούνται μόνο φορείς του Δημοσίου και χρηματοδοτικά ιδρύματα. Ο πλειστηριασμός της πρώτης κατοικίας είναι προ των πυλών. Η αρπαγή των σπιτιών από ανθρώπους που βίωσαν την εξαθλίωση, όχι εξαιτίας της δικής τους αφερεγγυότητας αλλά των συνθηκών που δημιούργησαν όλοι οι εκείνοι οι προδότες που πήραν τα ηνία αυτής της πανέμορφης χώρας, γίνεται για να τα δώσουν σε αλλοδαπούς. Μια νέα κατάσταση διαμορφώνεται. Τα σπίτια που οι Έλληνες έχτισαν με τον ιδρώτα τους οικειοποιούνται πλέον οι ξένοι με την ευλογία των κυβερνώντων. Είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως νοιάζονται για τις ζωές των Ελλήνων και για αυτό τους κλείνουν μέσα στα σπίτια τους, τους κλείνουν τις επιχειρήσεις και τους φιμώνουν με μάσκες.

Όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να κρούει σε όλους τους Έλληνες τα καμπανάκια του κινδύνου. Μια νέα τάξη πραγμάτων βρίσκεται προ των πυλών και αυτό το όμορφο καράβι που ονομάζεται Ελλάδα βρίσκεται σε μια πορεία ίδια με αυτή του Τιτανικού. Σε αντίθεση όμως με τον Τιτανικό δεν είμαστε δευτερόλεπτα πριν την χαριστική βολή η οποία θα μας βουλιάξει. Η πανέμορφη Ελλάδα έχει χιλιάδες χρόνια στην πλάτη της μέσα στα οποία έχει καταφέρει να επιβιώσει εξαιτίας των Ελλήνων και όχι εξαιτίας όσον την προδίδουν κατ’ επανάληψη.

Οι Έλληνες πάντα υπερασπίζονταν την χώρα τους την κρίσιμη ώρα ενάντια σε κάθε εχθρό. Έτσι πρέπει να γίνει και τώρα. Ποτέ δεν ήμασταν έρμαια των συνθηκών και δεν πρέπει να αλλάξει αυτό. Παρά τις επιθέσεις που δεχόμαστε, παρά τις προσπάθειες να μας κλείσουν τα στόματα και να πτωχεύσουν τους σκληρά εργαζόμενους Έλληνες για να καρπωθούν οι ξένοι τους κόπους όλων μας, πρέπει όλοι να θυμόμαστε ποιοι είμαστε και πως κανένας δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό όσο σκληρά και αν προσπαθεί.